Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Vil slutte med OxyContin, tips til reseptfrie medikamenter som kan gjøre abstinenser lettere?

Hei, har vært avhengig av oxycontin i nå 6mnd. Mitt bruk av medikamentet har vært fullstendig rekreasjonelt, nå føler jeg det er på tide å kutte morroa ut. Har titals ganger prøvd å slutte men finner alltid veien tilbake begrunnet de forferdelige absistensene. Har dere noen tips til reseptfrie medikamenter eller andre medisinske tips som kan gjøre de etterkommende absistensene lettere på kroppen? Takk.

mann/gutt |
18 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det beste du kan gjøre er strengt tatt i forkant – ved å trappe ned tilstrekkelig langsomt, heller enn å slutte for brått. Om du bruker lang nok tid på nedtrappingen, med forsiktige trinn om gangen, vil dette etter all sannsynlighet bidra til å redusere graden av abstinens du opplever – noe som igjen også kan bidra til å heve terskelen for at du sprekker. Du må riktignok regne med en viss grad av abstinens – men da vil vi også minne om at selv om opioidabstinenser kan være veldig ubehagelige, er de som regel ikke veldig langvarige. Mange opplever at den første uka etter slutt er verst, kanskje også mindre enn som så. Deretter er det også ganske vanlig å oppleve en viss grad av ubehag i opptil noen uker, men da betydelig mildere sammenlignet med første uke.

Sånn sett gjelder det å holde ut så lenge det varer, og forsøke å fylle denne tiden med ting som kan bidra til å flytte fokuset over på andre ting enn plagene du opplever. Du kan lese mer i vår guide Hjelp til å slutte med opioider. Der finner du bl.a. også informasjon om mulig hjelpeapparat du kan benytte deg av, om dette er aktuelt for deg.

Når det gjelder legemidler som kan hjelpe, er det egentlig bare flere opioider som virkelig hjelper mot opioidabstinenser – og da er du jo like langt. Men, det finnes visse reseptfrie legemidler som kan døyve noen av de vanlige plagene ved opioidabstinens, som f.eks. løs mage eller søvnvansker. Om dette er noe du opplever, kan du oppsøke et apotek for veiledning.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.