Legen vil ta vekk medisiner, jeg blir syk av det

Etter hjerneslag for 15 år siden har jeg brukt 15 mg sobril hver dag. Zopiclone 7,5 og Paralgin Forte ca 3 g pr dag. Legen tok fra meg Zopiclone veldig brått for 3 mnd siden og nå vil hun ta vekk sobril. Hun liker ikke PForte heller. Dette er så brutalt og jeg blir syk av det. Jeg er 76 år.

kvinne/jente |
76 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell, og gir dessverre ikke veiledning om vanlig bruk av medisiner. Generelt kan vi si at det du beskriver dessverre ikke er helt uvanlig, da mange pasienter forteller om ubehag i forbindelse med endringer i medisinering som de ikke har bedt om selv. Vår oppfordring er at du er tydelig ovenfor legen din om hvordan du opplever dette – og at du ønsker en mer skånsom nedtrapping, om du i det hele tatt skal seponere medisiner. Og om du fremdeles ikke opplever at legen din utøver tilstrekkelig god eller forsvarlig behandling, kan du vurdere om du ønsker å bytte fastlege.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.