Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Veldig sensitiv etter Sobril-nedtrapping

Hei. Ble for noen år siden avhengig av Sobril. Trappet ned og sluttet i samråd med lege. Fikk fryktelige abstinenser som varte i mange måneder. I ettertid har jeg blitt veldig sensitiv og tåler veldig lite av stress/belastninger. Kroppen reagerer med uro/angst og ellers mye ubehag. Dette har kommet i ettertid av avhengigheten og er slitsomt å leve med. Får ingen forståelse av lege og må takle dette alene. Medisiner for å dempe uroen er ikke aktuelt. Jeg lever sunt og drikker ikke alkohol. Vil bare vite om problemet mitt er kjent, og om jeg kan forvente at det vil bedre seg.

kvinne/jente |
55 år |
vestfold

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en frustrerende situasjon å stå i, og vi håper at du vil gradvis føle deg bedre i relativt nær fremtid. Dessverre er dette litt i utkanten av hva vi kan si så mye om – spørsmål om helseplager og/eller vanlig bruk av medisin bør helst tas med helsepersonell. Vårt område er først og fremst rus, eventuelt misbruk av legemidler. Håper på forståelse for dette!

Generelt kan vi kanskje si dette: abstinenser er relativt vanlig når du seponerer denne typen medisiner, og noen er mer sensitive enn andre for abstinensplager. Når plagene er svært sterke eller langvarige, kan dette bety at nedtrappingen har vært i overkant aggressiv. Og det at du føler deg redusert såpass lenge etterpå, kan kanskje handle om at kroppen har vært igjennom en periode med belastning, og sånn sett også trenger en del restitusjon. Eller det kan være helt andre forklaringer. Det skal vi ikke spekulere i – men om legen din ikke er til noen hjelp, bør du kanskje høre om legen vil henvise deg til en spesialist, eller evt. be en en «second opinion» fra en annen lege.

Se gjerne også våre artikler Hjelp til å slutte med benzodiazepiner.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.