Hva skjer hvis en gravid kvinne tar MDMA under hele svangerskapet?

hva skjer hvis en gravid kvinne tar MDMA under hele svangerskapet og 1md under svangerskapet trenger dette til en skole oppgave.

kvinne/jente |
14 år |
Vestfold og Telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er ikke noe enkelt svar på hva som skjer dersom en kvinner bruker MDMA gjennom hele eller deler av svangerskapet. Det vil også føre til ulike konsekvenser for barnet sammenlignet med mor. Det kan derfor være lurt å være enda mer konkret i oppgaveformuleringen. På våre hjemmesider kan du lese mer om Tips til oppgaveskriving for elever/studenter. 

Det kan også være nyttig å lese Helsedirektoratets rapport fra 2015, som omhandler konsekvenser for fosteret/barnet ved bruk av rusmidler/avhengighetsskapende legemidler i svangerskapet.

Vi anbefaler deg vår artikkel som heter Hvordan påvirker rusmidler nervesystemet og hormonsystemet? Denne gir en generell info om hormoner og nerver, og lenke til info om dette. Den sier også litt om hvordan rusmidler påvirker hjernens signalstoffer på ulike måter, og hvordan hormoner kan bli påvirket av endringer i nervesystemet over tid.

Du burde også kikke på en artikkel på Ung.no som heter Hvorfor blir du avhengig? Denne forklarer mer om hvordan rusmidler påvirker signalstoffer i hjernen, og sier noe om hvordan dette kan føre til avhengighet.

 

Lykke til med oppgaven!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.