Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvor lenger er en helt utmattet etter bråstopp på oxynorm?

Hvor lenger er en helt utmattet etter bråstopp på oxynorm? Har brukt det 2 år i samråd med lege pga sykdom, men orket ikke den piningen ved nedtrapping. Er når 2,5 uke siden jeg stoppet opp, og jeg ligger helt utmattet. Ingen leger vil gi meg noe svar på dette, og det er sykt frustrerende. Noen vet vel hvor lenge en ligge utmattet?

kvinne/jente |
42 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette høres ut som en vanskelig situasjon, og vi forstår godt at du ønsker svar på hvor lenge denne tilstanden vil vare. Samtidig kommer nok også vi til kort når det gjelder å forutsi hvor lenge du vil føle deg utmattet etter å ha sluttet på Oxynorm. Grunnen til dette er at det er store variasjoner knyttet til abstinensplager, og hvordan dette utarter seg vil være avhengig av en rekke faktorer; som hvor lenge man har brukt legemiddelet, hvor mye man har brukt, samt hva som er den underliggende årsaken til at man benyttet seg av legemiddelet i utgangspunktet.

Oxynorm er et hurtigvirkende opioid, og i følge Helsedirektoratets retningslinjer knyttet til avrusning av opioider, vil typiske abstinensplager fra denne typen opioider være sterkest 36 – 72 timer etter siste inntak. Dog påpekes det at det fortsatt er store variasjoner knyttet til dette, i tillegg til at det kan forekomme psykiske symptomer som for mange er vanskeligere å takle, hvor tilbaketrekning og isolasjon kan være vanlige mestringsstrategier.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.