Hvorfor går ikke PEth-prøven mer ned?

Peth prøve på 2.9 høy fordi det har vært mye alko i sommer. Tok en prøve uka etter og den var på 2.2. Ukentlige prøver for å se at det har endret seg. Men det jeg lurer på er, hvorfor går ikke prøven mer ned når det kun er en øl noen kvelder og litt festing i helgene? Forstår at to uker i Spania med alkohol hver dag hele døgnet kan gi høye prøver. Men det er en måned siden. Grunnen til prøver er fordi jeg har sagt til doktoren at jeg ville sjekke leveren. Han tok peth prøve også. Uaktuelt å ikke dra på 25års fest eller 30 års fest. Uten å drikke. Hun har sagt at jeg mister førerkortet om neste prøve ikke er lavere.Avhengig av bil i jobb. Jobber som elektriker.

mann/gutt |
29 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Hvis du har totalt avhold fra alkohol forventes det at PEth-verdien vil  halveres ca. hver 6. dag, men den individuelle variasjonen i halveringstid er stor, og kan være opp mot 10 -12 dager som er observert i enkelte tilfeller. Hos personer med høy utgangsverdi og lang halveringstid kan det ta inntil 6 uker fra avsluttet drikking til PEth er helt ute av blodet.

Resultatene i en nylig publisert studie viser at ett enkelt inntak av omtrent to enheter alkohol (feks to øl på 33 cl) kan være nok til at nivået av total PEth stiger med 0,03 – 0,04 μmol/l. Det betyr at en øl noen kvelder og litt festing i helgene kan være tilstrekkelig grunn til at de ikke går mer ned enn de gjør.

Legen din er sakkyndig i spørsmål om helsekrav til førerkort, og det er hun/han som må vurdere om de er oppfylt.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.