Hvordan blir barn og ungdommer påvirket av ecstasy?

hvordan blir barn og ungdommmer påvirket av ecstasy

kvinne/jente |
15 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Ecstasy/MDMA virker vanligvis sterkt oppkvikkende, og rusen kjennetegnes som regel av en sterk lykkefølelse, og forsterkede sanseinntrykk. Dette gjelder uansett hvor gammel man er. Ecstasy/MDMA har også en del mulige bivirkninger og skadevirkninger, både akutte (f.eks. angst, overdose), eller ulike former for psykiske plager i ettertid, f.eks. depresjon. Hvor kraftige virkninger (eller bivirkninger) man opplever kommer bl.a. an på hvor store doser det gjelder, hvor ofte man bruker, personlighet og mer.

Men: barn og unge er generelt mer utsatt for mulige skadevirkninger av rusmidler, også Ecstasy. Dette handler delvis om at kroppen og hjernen fremdeles er i utvikling, og delvis om at man som ung har mindre erfaring enn voksne.

Du kan lese mer i vår brosjyre om MDMA.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.