Hvordan blir barn og ungdommer påvirket av ecstasy?

hvordan blir barn og ungdommmer påvirket av ecstasy

kvinne/jente |
15 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Ecstasy/MDMA virker vanligvis sterkt oppkvikkende, og rusen kjennetegnes som regel av en sterk lykkefølelse, og forsterkede sanseinntrykk. Dette gjelder uansett hvor gammel man er. Ecstasy/MDMA har også en del mulige bivirkninger og skadevirkninger, både akutte (f.eks. angst, overdose), eller ulike former for psykiske plager i ettertid, f.eks. depresjon. Hvor kraftige virkninger (eller bivirkninger) man opplever kommer bl.a. an på hvor store doser det gjelder, hvor ofte man bruker, personlighet og mer.

Men: barn og unge er generelt mer utsatt for mulige skadevirkninger av rusmidler, også Ecstasy. Dette handler delvis om at kroppen og hjernen fremdeles er i utvikling, og delvis om at man som ung har mindre erfaring enn voksne.

Du kan lese mer i vår brosjyre om MDMA.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen