Jobber på hjelpetelefon, vedkommende som ringte hadde tatt 60 tabletter med Paralgin Forte

Hei. Jeg jobber på en hjelpe telefon og vedkommende som ringte sa hun hadde tatt 60 tabletter med paralgin forte. Hun sovnet under samtalen og jeg klarte ikke få info ut av henne hvor hun befant seg. Jeg kunne høre lenge at hun snorket men etter lang tid uten kontakt måtte jeg bare legge på. Det plager meg litt å ikke vite om hun sannsynligvis døde av dette. Hun var ung i tyveårene

48 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det kommer ikke helt tydelig frem hva du spør om her, men vi vil forsøke å kommentere noe av det du har skrevet.

Først og fremst forstår vi at dette må ha vært en veldig ubehagelig opplevelse for deg. Symptomer ved overdosering / forgiftning av Paralgin Forte kan du lese mer om her, og kan blant annet innebære døsighet eller koma som du selv nevner.

Videre anbefaler vi deg å snakke med din nærmeste leder / arbeidsgiver og fortelle om det du har opplevd. Kanskje har dere også rutiner internt hvor slike samtaler kan spores så vedkommende likevel kan få hjelp hvis du skulle oppleve noe lignende i fremtiden. Eventuelt kan det kanskje være en idé å få slike rutiner på plass. Det er i hvert fall viktig at du får snakket med noen du stoler på / kollega for å få hjelp til å bearbeide opplevelsen din.

Dersom du har mer konkrete spørsmål er du alltid velkommen til å sende inn et nytt spørsmål eller ta kontakt med oss på telefon eller chat.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.