Sønnen vår har et problem med hasj og gambling, hvordan kan han få hjelp?

Hei. Sønnen vår på 18 har et problem med hasj og gamling. Nå er han endelig åpen for å få hjelp. Kan dere hjelpe med hvordan vi begynner med dette? Hvilken ende begynner man med. Vi bor på et lite sted..

kvinne/jente |
52 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dersom han selv ønsker å få hjelp, så finnes det flere alternativer. Først og fremst vil vi oppfordre ham til å avtale en time med fastlegen. Legen kan enten hjelpe ham direkte, eller henvise ham til et egnet hjelpetilbud innen spesialisthelsetjenesten. Alternativt kan sønnen deres oppsøke et hasjavvenningsprogram, som finnes i enkelte kommuner. Han er selvsagt også velkommen til å kontakte oss anonymt på chat eller telefon for råd og veiledning (åpent hverdager 11-18).

Når det gjelder spilleavhengighet er det dessverre utenfor vårt fagområde, men dere kan lese om dette (samt hva slags hjelp som finnes) i denne artikkelen fra Helsenorge.

Se gjerne også vedlagte lenker for ytterligere tips og informasjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.