Hvor mange prøver må man ta i året for å beholde førerkort?

Hvor mange prøver må man ta i året for og beholde førerkort

mann/gutt |
37 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Spørsmålet ditt er ikke veldig utdypende. Vi vet ikke om du snakker om rusprøver (testing) eller andre prøver (teoriprøver, kjøreprøver etc). Vi vet heller ikke hvilke omstendigheter som foreligger, eller hvilket rusmiddel det ev. er du snakker om.

Hvis dette gjelder rusrelaterte helsekrav til førerkort, er et vanligvis slik at man først avlegger prøver i 6 måneder før man får lappen på prøve (et år av gangen). Hvor ofte en testes, kommer an på hvilke rusmidler vi snakker om. Noen rusmidler kan testes annenhver uke (for eksempel alkohol), men de fleste testes minst hver uke, gjerne to ganger i uka.

Etter at man har fått lappen på prøve i et år, testes det gjerne kvartalsvis, uanmeldt (4 ganger i året).

Vi har utfyllende artikler om dette temaet. Og Helsedirektoratet har en veileder som beskriver reglene i detalj.

Hvis ditt spørsmål handler om noe annet enn helsekrav, kan du sende inn et mer utdypende spørsmål.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.