Testen til politiet slo ut på to stoffer jeg ikke har tatt

Jeg Ble stopet i rutine kontroll av politiet som tok alkoholkontroll av meg, og siden jeg så litt «blek» ut tok de spytteprøve hvor jeg slo ut på TO stoffer uten at jeg noen gang har tatt noe sterkere enn paracetamol. måtte da til legen og ta blodprøve… er det normalt at maskinene deres gjør så store feil?

mann/gutt |
32 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Det er ikke normalt at maskinene gjør såpass store feil at de viser stoffer som ikke er blitt inntatt. Men, de hurtig-testene politiet bruker i kontroller, er ikke sikre nok til å være den eneste testen som utføres dersom det slår ut på et rusmiddel. Det er derfor det er vanlig å sende den «mistenkte» til blodprøver eller urinprøver for å få sikre svar.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.