Hvordan hjelpe venninne med alkoholproblem?

En av mine beste venninner har problemer med alkohol. Hun er ei voksen dame, som tilsynelatende har det meste på stell, men drikker hver dag, og fester hardt i helgene. Innerst inne, (sent på kvelden i bunn av flaska) er hun klar over problemet og ønsker å ha det bedre, men hun klarer ikke å mobilisere. I edru tilstand bagatelliserer hun drikkingen. Hvordan kan man hjelpe henne å søke hjelp?

kvinne/jente |
45 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvis venninnen din selv ønsker å oppsøke hjelp kan hun henvende seg til lege som kan henvise til spesialisthelsetjenesten. Du kan kanskje tilby deg å følge henne dersom hun synes det er vanskelig.

Om det er slik at venninnen din ikke ønsker å oppsøke hjelp, men likevel har lyst til å endre sitt alkoholinntak kan du for eksempel oppmuntre henne til å reflektere over eget drikkemønster, veie ulemper mot fordeler og eventuelt lage en plan for hvordan hun skal klare å redusere/slutte med alkohol. Du kan finne tips og råd på siden «Hjelp til å slutte med alkohol«.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.