Trenger noen råd relatert til bruk av kokain

Hei. Trenger noen råd relatert til bruk av kokain. Først vil jeg nevne at jeg ikke har noen alvorlige problemer relatert til kokain eller annen rus. Jeg er alltid forsiktig, får lite eller ingen bivirkninger og er ikke avhengig. På tross av dette har jeg fått et relativt stort forbruk av kokain og cannabis. Jeg vurderer nå sterkt å i det minste redusere forbruket, både av helsemessige og økonomiske grunner. Har du/dere noen tips til hvordan jeg gjør det så enkelt som å trappe ned uten noen bivirkninger eller andre problemer? Vet at jeg uansett klarer det hvis jeg bestemmer meg for å gjøre det, men vil unngå så mye ubehag som mulig.

mann/gutt |
22 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Sånn vi forstår deg så har du et forholdsvis høyt forbruk av kokain og cannabis, og ønsker tips om hvordan du kan gå fram for å redusere. Nå vet ikke vi konkret hvor mye du bruker – om det er slik at du kun bruker relativt sporadisk, er det ikke sikkert at du trenger å trappe ned overhodet – du skal i prinsippet fint kunne prøve deg fram med en lavere mengde enn ellers, uten å forvente noe nevneverdig ubehag av den grunn.

Om det derimot er sånn at du bruker disse daglig (eller tilnærmet daglig), er nedtrapping å anbefale. Dette skal bidra til å gi en mer skånsom overgang både for kroppen og psyken. Vi har dessverre ikke anledning til å gi en konkret plan for nedtrapping, men et utgangspunkt vil være at du tar det relativt forsiktig, og beregner god tid. Sett deg et mål for hvilket nivå du ønsker å ligge på, både i form av doser og hyppighet, og skriv ned helt konkret hvor mye du skal tillate deg å bruke fra uke til uke, slik at du gradvis ankommer målet ditt. Dette krever riktignok litt disiplin å gjennomføre, men da hjelper deg også å ha laget et konkret skjema å forholde deg til.

Dette vil også handle litt om prøving og feiling – om du opplever en viss grad av abstinens kan du vurdere om dette er tålelig greit, eller om du burde sette ned tempoet noe. Husk at eventuelle abstinenser uansett vil gå over med tiden. Og om du eventuelt opplever at hvert trinn av nedtrappingen går veldig greit, kan du også vurdere om du skal justere tempo/trinn opp.

Til nå har vi snakket mest om dose/mengde – men hyppighet er jo også en viktig faktor. Om det er sånn at du bruker disse daglig (eller tilnærmet daglig) kan det være lurt å ikke kun justere mengde per dag, men også hvor ofte du bruker. Dette handler i så fall ikke kun om nedtrapping, men også om å bryte ut av en rutine, og gradvis forsøke å etablere en ny normal. Her har ulike personer gjerne litt ulike behov og forutsetninger – men en fordel kan nok være om du klarer å fylle tiden/tankene med noe annet, så lenge det er nødvendig, hva som helst som kan sysselsette deg og engasjere deg. Da er det også viktig å gjenkjenne (og følgelig også unngå) typiske triggere for deg – f.eks. visse situasjoner, personer o.l. som øker sjansen for at du bruker.

Du er velkommen til å kontakte oss på chat eller telefon for en nærmere prat, det er helt anonymt. Om vi vet litt mer om deg og din situasjon, kan vi også prøve å gi noen litt mer konkrete innspill. Tipser også om våre guider Hjelp til å slutte med kokain og Hjelp til å slutte med cannabis, som kan være aktuelle også om du kun ønsker reduksjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.