Hvor mange timer skal det gå fra en tar Zopiclone Actavis før man kan kjøre tyngre kjøretøy?

Hvor mange timer skal det gå fra en tar en zopicone actavis på 7,5 mg før en kan kjøre buss eller andre tyngre kjøretøyer?Er det 12 timer?

mann/gutt |
59 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Hvor lang tid det tar før man kan kjøre tyngre kjøretøy etter bruk av Zopiclone, vil være avhengig av en rekke individuelle faktorer. Følgende svar er derfor kun veiledende, og det vil være opp til fører selv å vurdere om han/hun er skikket til å kjøre på en godkjent og sikker måte.

På et generelt grunnlag kan vi si at det ved bruk av Zopiclone Actavis 7,5 mg, skal gå minimum 8 timer fra inntak til man kan kjøre. I tillegg vil ikke helsekravene for førerkort gruppe 2 og 3 være oppfylt dersom man bruker Zopiclone mer enn 5 ganger per måned.  Videre kan vi informere om at det finnes en veiledende oversikt over Rusmiddelgrenser, og hvor lenge etter inntak stoffene er i kroppen. Her kan du se hvor mange timer det tar før konsentrasjonen av Zopiclone i blodet er under straffbarhetsgrensen tilsvarende 0,2 i promille.

For mer informasjon kan du ta en titt på Helsedirektoratets førerkortveileder og NHI sin førerkort medisintabell.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.