Har en voksen sønn som røyker hasj, hva kan jeg gjøre?

Har en voksen sønn som ruser seg på hasj. Vi bor for tiden i samme hus ,så det er ikke til å unngå lukten av hasj når han kommer hjem. Han benekter dette. Han vet mitt standpunkt til dette.Så hva kan jeg gjøre?han er tidligere rusmisbruker.

annet |
54 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Du skriver ikke så mye om sønnen din er utover at han er voksen, og at han nekter for at han bruker hasj. Hvis det er slik at han bare nekter og ikke vil snakke om det eller eventuelt slutte, så er det dessverre ikke så mye du kan gjøre for å hjelpe han. Det finnes mye hjelpetilbud han kan benytte seg av, men det fordrer at han selv ønsker endring. Dersom han etter hvert vil ta i mot hjelp kan han kontakte lege, NAV, kommune eller helsestasjon for ungdom hvis han ikke er for gammel til å benytte tilbud hos dem (aldersgrenser varierer fra kommune til kommune).

Dersom han motsetter seg det, og du synes det er uutholdelig å dele bopel med han kan du kanskje be han om å flytte? Om han ikke klarer å finne et sted å bo kan han kontakte kommunen/NAV for bistand. Du er i din fulle rett til å sette krav om at han skal holde seg unna hasj all den tid han bor i ditt hus, samtidig som at han har rett til å bestemme over eget liv. Hvis din rett til et rusfritt hjem ikke er mulig å kombinere med hans rett til å bestemme over eget liv er det ikke sikkert at det finnes så mange andre løsninger. Dessverre.

Uansett kan det kanskje være greit for dere å ta en skikkelig prat om dette. Er du usikker på hvordan du skal få til en god samtale og eventuelt samarbeide med sønnen din, og hvilke krav du kan stille til han, kan du finne gode tips på vår side «bekymret for noen«. Du kan også ringe oss for anonym uforpliktende veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.