Skoleoppgave om rusmisbruk og psykisk helse hos ungdom

Hei. Vi har skulearbeid om rusmisbruk og psykisk helse hos ungdom. Har dere tilgjengelig lesestoffet om tema? Helsing MarioBoy

mann/gutt |
14 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Da vil vi tipse om vår veiledning til skoleoppgave – og særlig artikkelen Hvordan påvirker rusmidler hjernen og kroppen?. Denne teksten nevner ikke alder spesifikt, men generelt kan vi si at ungdom ofte er mer utsatt for mulige bivirkninger/skadevirkninger sammenlignet med voksne, delvis pga. mindre erfaring, og delvis fordi de fremdeles er i utvikling.

Det er for øvrig en ganske bred problemstilling du nevner – så sånn sett er det veldig mange mulige svar og innfallsvinkler. Dette vil f.eks. handle om hvilket stoff som brukes, hvor mye og hvor ofte det brukes, hvordan og hvorfor det brukes, og hvem som bruker det. Om du kan avgrense spørsmålet litt mer, vil du sannsynligvis oppleve at det blir lettere å svare mer konkret også.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.