Noen spørsmål om medisiner

Hei! Noen spørsmål om medisiner. Ved fast bruk av Baklofen, Oxycodone, Reltebon, Stilnoct bl.a., kan langtidsbruk av dette påvirke helsen/psyken? Dersom noen får disse på resept og er på bedringens vei ifht rusbruk/alkoholbruk. Ser for meg at det i utgangspunktet vil påvirke negativt med sånne medisiner? Andre ting man kan tenke på som en nær person til noen som går på sterke medisiner samtidig som personen prøver å holde seg unna rus? Og hvor går grensen for medisinsk bruk og rusbruk på egne medisiner?

kvinne/jente |
40 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

All bruk av medisiner kan gi bivirkninger, så denne kombinasjonen kan også helt klart det. Dersom noen har, eller har hatt, problemer med rus er dette noe legen skal ta hensyn til med tanke på medisinering, så sant legen vet om det. Det kan likevel være mange gode grunnet til at pasienten trenger disse medisinene, så hva som er riktig for den enkelte blir opp til legen å avgjøre.

Det du som pårørende kan tenke på, er kanskje å følge med og spørre hvordan det går. Når det gjelder hvor grensen mellom medisinsk bruk og rusbruk går, så finnes det ikke noen klar grense, og ofte kan overgangen være ganske flytende. Mistenker du at vedkommende ruser seg på medisinene kan vi anbefale å ta en titt på artikkelen vår «Hvordan snakke med noen om deres rusbruk». Der finner du nyttige tips til en slik samtale.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.