Hvorfor får jeg blackout?

Hei, jeg får blackou hver gang jeg drikker. De siste 4 månedene når jeg har vært ute i helgene husker jeg ingenting. Husker ikke hvordan jeg kommer meg hjem fra byen eller noe. Har prøvd å redusere alkoholinntaket men det hjelper meg ikke noe særlig da jeg som alltid ikke husker noe dagen derpå. Hva kan dette være grunnen til?

kvinne/jente |
20 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

For høyt inntak av alkohol vil føre til svikt i hukommelsen. Blackout er en tilstand som gjerne inntreffer hos personer med en alkoholpromille fra 1-1,5 (eller høyere), og som resulterer i at man ikke husker ting man har gjort mens man var i denne tilstanden. Denne type hukommelsessvikt er direkte knyttet til alkoholinntak, og ved å drikke mindre vil man altså ikke få blackout.

Du sier du «har prøvd å redusere alkoholinntaket men det hjelper meg ikke noe særlig«. Vi vil foreslå at du reduserer alkoholinntaket ytterligere, samtidig som du sørger for å spise og få i deg nok væske i forkant. Et annet tips er å ikke drikke for fort, og holde deg til drikkevarer med lav alkoholprosent.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.