Jeg har lyst til å ruse meg på muskatnøtt

Hei!
Jeg har lyst til å ruse meg på muskatnøtt (Sånn finmalt pose med 12 gram).
Spørsmål:
Hvor raskt opplever jeg rusen?
Hvor lenge varer rusen?
Hva kan jeg oppleve av rusen?
Blir muskatnøtt regnet som et rusmiddel eller krydder?
Bruker også Concerta 36 mg to ganger daglig og lurer på om jeg kan spise muskatnøtt i tillegg?
Litt spørsmål om lovverk rundt dette?
Jeg er innlagt på psykiatrisk avdeling og ble hindret i å ta muskatnøtt, men planen er at jeg skal bli skrevet ut i en kommunal bolig snart.
Har jeg rett til å ruse meg meg muskatnøtt når jeg blir skrevet ut i en kommunal bolig?

Det å spise muskatnøtt er svært viktig for meg og håper på å få info så raskt som mulig!
Tusentakk på forhånd for svar både rundt rusen og lovverket rundt om dette!

Hilsen Muskat-Jenta

kvinne/jente |
20 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er helt naturlig å være nysgjerrig på muskatnøtt-rus; men før vi svarer på spørsmålene dine, må vi nesten si at rusen ofte beskrives som svært ubehagelig. I noen tilfeller kan den også være direkte farlig. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen fra Helsenorge. Om du i det hele tatt skal ruse deg, så finnes det sånn sett andre rusmidler med et lavere skadepotensiale.

Hvor raskt opplever jeg rusen? Hvor lenge varer rusen?
Det kan ta opptil flere timer før effekten inntreffer. Ruseffektene er vanligvis mest uttalte fra 2-7 timer etter inntak, men kan noen ganger også vedvare lengre. Sånn sett bør du unngå å ta mer selv om du ikke merker noen effekt med det første.

Hva kan jeg oppleve av rusen?
Reaksjonene som kommer etter spising av muskat varierer fra person til person. Brukere rapporterer en lettere hallusinogen rus, men også om svimmelhet og forvirring, uro eller panikkangst. Mange opplever at virkningen kan være vanskelig å kontrollere. Fysiske virkninger er kvalme munntørrhet, økt hjerterytme, forstoppelse og vanskeligheter med vannlating.

Blir muskatnøtt regnet som et rusmiddel eller krydder?
Begge deler. Det er i hovedsak klassifisert som et krydder, men med potensiale for rus. Det er uansett ikke omfattet av norsk narkotikalovgivning.

Bruker også Concerta 36 mg to ganger daglig og lurer på om jeg kan spise muskatnøtt i tillegg?
Ettersom muskatnøtt gjerne gir økt hjerterytme (med risiko for f.eks. hjertebank, økt blodtrykk eller blodtrykksfall), bør samtidig bruk av Concerta unngås. Dette er en medisin som i seg selv øker hjerterytmen, og ved samtidig bruk vil de kunne forsterke hverandre – noe som potensielt kan bli ganske belastende for hjertet.

Har jeg rett til å ruse meg med muskatnøtt når jeg blir skrevet ut i en kommunal bolig?
Konkret hvilke rettigheter du har når det gjelder muskatnøtt, har vi dessverre ikke oversikt over. Du kan prøve å spørre dine behandlere direkte, eller eventuelt be om en oversikt over hvilke regler som gjelder. Uansett vil vi tro at dine behandlere helst vil unngå at du bruker muskatnøtt, tatt i betraktning ditt psykiatriske sykdomsbilde.

Tipser om vår artikkel om muskatnøtt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.