Kan disse medisinene gi større risiko for å få hypomani fra fleinsopp?

Hei! Jeg planlegger å ta fleinsopp med noen venner om noen ukers tid. Har bipolar lidelse 2, går daglig på 5mg cipralex, 200mg lamectal og 25 mg quietapine. Jeg lurer på om disse medisinene kan gjøre at det er en større risiko for å få hypomani fra soppen? Burde jeg la være å ta medisinene i en tid før? Jeg har lest at sopp kan være bra mot depressive lidelser men synes det er vanskelig å finne noe om bipolar. Jeg har for det meste hatt depressive episoder. Kun to hypomanisk episoder de 5 siste årene, men siste var i høst. Lurer også på generell risiko her.

kvinne/jente |
24 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Ønsker innledningsvis å informere om at vi i RUSinfo ikke er helsepersonell. Bruk av legemidler og eventuelle interaksjoner du bør være oppmerksom på kan det være greit å snakke med lege om. Når det er sagt så har vi noen generelle råd og tilbakemeldinger vi kan komme med:

  1. Når det gjelder medisinene dine, er det vanskelig å si hvordan de kan påvirke opplevelsen din med fleinsopp (psilocybin). Cipralex (escitalopram) er et antidepressivt legemiddel i klassen av selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI). Det er noen studier som viser til at SSRI-er kan redusere effekten av uønskede psykedeliske virkninger og angst, men dette er ikke nødvendigvis alltid tilfelle.
  2. Vi finner ingen tydelig dokumentasjon på at fleinsopp vil interagere med Lamictal og/eller Quetapin. Det betyr samtidig ikke at eventuelle interaksjoner ikke kan finne sted – snakk med en lege eller farmasøyt for å være sikker.
  3. Det er vanskelig å si noe om risikoen for å utvikle en mani/depresjon. Samtidig er det en del forskning som peker i retningen av at personer med bipolar lidelse kan ha en høyere risiko for uønskede komplikasjoner i forbindelse med bruk av psykedelika – da inkludert utvikling av ny depressiv/manisk episode.

Som nevnt, kan det være greit å snakke med lege først. Legen kan gi deg råd basert på din medisinske historie og den spesifikke kombinasjonen av faste medisiner du tar. Å snakke med en lege og være åpen om din situasjon og bekymringer er den beste måten å ta en informert beslutning på.

Mer generell informasjon om fleinsopp kan du finne på vår hjemmeside her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.