Er dette abstinenser?

Hei sluttet nylig å drikke alkohol pleide drikke 2 øl hver dag er dette avhengighet kan man få abstinenser av å slutte etter å ha drukket 2 øl for dagen enste merker uten øl er at får litt mer angts å tanke kjør å har vært litt kvalm har ikke drukket på 3 dager nå de mest irriterende er små kvalme er dette abstinenser. Har hørt at man kan få sizures når slutter drikke brått men de ska vel mer til en 2 øk for dagen hat gjort de i kanskje 2år. Og er kvalme et withdrawl psymptom?

mann/gutt |
20 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Først og fremst vil vi si: bra jobba! Å slutte med å drikke er ikke lett, men vi håper at du etter hvert vil oppleve mange fordeler med det valget.

Her var det flere spørsmål – vi tar det i tur og orden.

Du spør om dette er avhengighet. Avhengighet er jo et ganske komplekst fenomen, og det er ikke alltid opplagt hvor grensa går mellom «avhengig» og «ikke avhengig». Dette kan f.eks. vurderes ut ifra hvor mye og hvor ofte du drikker, men f.eks. også hvorfor du drikker, hva som skjer når du ikke drikker, og mer. Sånn sett kan vi kanskje ikke gi et klart svar på om du er (eller har vært) avhengig eller ikke, men vi kan jo kanskje si at to øl om dagen i to år er over gjennomsnittlig alkoholkonsum.

Derimot kan vi si noe mer konkret om abstinens. Når du slutter med å drikke alkohol etter å ha drukket daglig over en lengre periode, er det helt naturlig at du opplever ulike former for ubehag – eller abstinens. Flere av tingene du nevner er egentlig ganske typisk alkoholabstinens – kvalme, tankekjør og angst. Så sant dette faktisk er alkoholabstinens, kan du forvente at disse plagene gradvis går over etter hvert, så lenge du unngår å drikke mer.

Om du derimot skulle oppleve at plagene blir langvarige, kan du vurdere å oppsøke helsepersonell for en vurdering og eventuell oppfølging – som f.eks. fastlegen.

For øvrig, du nevner anfall (seizures) – det stemmer at noen kan oppleve dette som en form for alkoholabstinens, men dette forutsetter gjerne et betydelig høyere og mer langvarig forbruk enn det du beskriver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.