Hvor mange fleinsopp må man spise for å få effekt?

Hei jeg har forska litt på fleinsopp på nette. Og det er noen som sier jeg må spise 40-100 sopper får og få effekten dette gir ikke mening tenker jeg er dette her sant eller får man effekten av 2-3 sopper fordi har ikke fått svar på dette vil ikke bli overdoser. Og hvordan vite om det faktisk er fleinsopp.takk for svar

mann/gutt |
18 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Konkret hvor mange sopp du må spise er lettere å si i form av gram, heller enn antall sopp. Hvor mye en sopp veier (samt hvor høyt innhold av psilocybin den har) vil tross alt kunne variere en del fra sopp til sopp.

Når det gjelder tørket fleinsopp, vil en vanlig brukerdose gjerne ligge et sted mellom 0,5-2 gram. Om du har lite eller ingen erfaring med fleinsopp, bør du helst holde deg i det lavere sjiktet.

Når det gjelder fersk fleinsopp, kan disse veie opptil tidobbelt av en tørket sopp, men ikke alltid såpass mye mer heller. Dette er sånn sett litt vanskeligere å dosere forsvarlig – men for å være på den sikre siden bør du nok ligge godt i underkant av det tidobbelte av tallene nevnt over.

Uansett: ikke spis en sopp med mindre du er helt sikker på at du har riktig sopp. Det finnes sopparter som kan ligne på fleinsopp i utseende, men som kan være svært giftige. Derfor bør du helst plukke sammen med noen som har god erfaring med dette, eller evt. kjøpe fra disse heller enn å plukke selv.

Om du bestemmer deg for å prøve fleinsopp, anbefaler vi at du gjør deg godt kjent med noen viktige forholdsregler. Tipser også om vår podcast Ruspanelet, episoden «Flein eller fakta?».

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.