Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Sobril og indre uro

har tatt sobril 5 mg innimellom , 2-3 ganger i uken grunnet indre uro, som er der hele tiden. Har blitt hver dag i en periode, og tok 10 mg 2 dager etter hverandre sist helg. Har stoppet opp 1 dag innimellom uten, mens er veldig indre uro. I helgen dro på besøk, tenkte at nå skal jeg begynne å ta 5 mg annen hver dag i en uke, så slutte. I går hadde jeg så indre uro at først tok jeg kl 11 ca, 5 mg, greide ikke roe ned, tok en 5 mg ca kl 1830, skulle da sitte på i bil hjem. Sent kveld forsvant følte jeg det slapp, jeg ble rolig. Sov godt i natt. Nå sitter jeg her med indre uro igjen, ønsker jo å komme ut av dette. Avtalen med lege er som nevnt i begynnelsen, men står på pakken 10 mg,mot angst og uro 1/2-1 tablett som avtalt. Er begynt hos psykiater, har gått til psykolog, har snakket med mange andre, går og psykomotorisk psy.terapi. Nå er det ferie…Hva gjør jeg? Ble litt mye når jeg begynte hos psykiater, da fikk jeg lov å bruke 5 mg hver dag, men vet at det må større mengder til, grunnet de ikke virker så mye lenger.. derfor blitt 10 mg noen dager. Kroppen min sa stopp for 3 år siden, ca i 2 1/ 2 år tatt Sobril 5 mg innimelom..de mener ikke jeg blir avhengig av så lite? febr/mars var jeg 4 uker uten Sobril, så var det et besøk som gjorde at jeg tok 5 mg Sobril jeg, det var som jeg ble meg selv igjen. Klart virkningen kom raskt, lenge siden tatt det. Den gangen jeg fikk Sobril, var det jeg som spurte legen om det var noe jeg kunne ta når uroen var på det verste, sånn detg begyntge. Ønsker å komme ut av det, men ønsker indre ro. Hav gjør jeg i dag? er det lurt å ta i dag igjen, så ta 5 mg annen hver dag en stund, så prøve å slutte?

63 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi er ikke helsepersonell og kan ikke gi råd om dosering og nedtrapping av legemidler, det er det foreskrivende lege som skal gjøre. Vi kan imidlertid komme med noen generelle betraktninger om bruk av Sobril.

Som du nevner er det vanlig å utvikle toleranse for Sobril dersom du bruker det jevnlig. Det er også vanlig at symptomet du lindrer ved å bruke sobril kan oppleves sterkere når du slutter eller tar pauser. Så om du opplever at din indre uro er sterk dagen etter å ha brukt Sobril så er det naturlig. Nøyaktig mengde og hyppighet som skal til før du opplever disse symptomene er svært individuelt.

Du skriver at du vil slutte med Sobril, samtidig som du ønsker å ha indre ro. Vi tenker at du kanskje på påregne deg en periode med sterkere indre uro i den første tiden etter at du slutter med eller trapper ned på Sobril. Dersom det ikke blir bedre innen rimelig tid kan det være lurt å snakke med psykiater om dette og be om hjelp til å finne strategier du kan bruke i hverdagen for å redusere indre uro. Det kan også være lurt å snakke med psykiater i forkant av nedtrapping slik at dere kan begynne å utvikle strategier som du kan bruker under selve nedtrappingen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.