Rivotril har en halveringstid på 30 – 40 timer, vil det si at abstinenser begynner etter like lang tid?

Rivotril har en halveringstid på 30 – 40 timer, vil det si at abstinenser begynner etter like lang tid?

mann/gutt |
67 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Grad av abstinenssymptomer vil blant annet være avhengig av hvor lenge du har bruk det aktuelle stoffet og hvor godt kroppen din håndterer den aktuelle seponeringen. For personer som kun har brukt Rivotril én eller noen få ganger, så vil hen mest sannsynlig ikke kjenne på noen abstinenser.

Har du derimot bruk Rivotril over tid, så kan man anta at du vil kjenne på en del abstinenssymptomer. Akkurat når disse blir merkbare er individuelt, men det er rimelig å anta at abstinenssymptomer vil oppstå etter hvert som virkestoffet (i dette tilfellet klonazepam) forlater kroppen.

Det er riktig at Rivotril har en halveringstid på 30-40 timer, og dette er en relativt lang halveringstid sammenlignet med enkelte andre benzodiazepiner. Det er antatt at lengre halveringstid er forbundet med mildere abstinenssymptomer, ettersom virkestoffet forlater kroppen mer gradvis.

Etter 30-40 timer vil man fortsatt ha virkestoffet i kroppen, og antageligvis vil ikke abstinenssymptomene bli særlig uttalte før enda senere.

Du kan lese mer om benzodiazepiner på vår hjemmeside, og du kan også lese dette innlegget fra Relis (merk at innlegget er noen år gammelt, og at det ikke direkte omtaler Rivotril/klonazepam).

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Se våre åpningstider i desember.

 

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!