Jeg går på nedtrapping på diazepam. Er det farlig å kombinere Lyrica med benzodiazepiner?

Jeg går på nedtrapping på diazepam før jeg skal innlegges til avrusning og stabilisering om 1 uke. Jeg bruker nå 4-6 stk stesolid pr dag før innleggelsen som er foreskrevet av lege. Brukes også litt exanor utenom, 1-2 mg for dagen. Er det farlig å kombinere 150 mg Lyrica med den mengden benzodiazepiner jeg allerede bruker fra før pr dag? Går ut ifra at det ikke er farlig å ta 4 stk 5 mg steolid, 2 mg exanor og 150 mg Lyrica samtidig?

mann/gutt |
48 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell og har ikke anledning til å gi konkrete råd om medisinering. Det gjelder også nedtrapping. Vi kjenner heller ikke deg og din toleranse for medisinene du bruker, så selv om du nevner doseringer spesifikt kan vi dessverre ikke si noe om hva som eventuelt er «farlig» for deg.

Vi anbefaler at du snakker med din foreskrivende lege om dette. Hvis du ønsker kan du også ta en titt på denne ekvivalenskalkulatoren til trappned.no for å se hva mengden alprazolam (Xanor) du inntar tilsvarer i inntak av diazepam (Stesolid).

Angående blanding av Stesolid, Xanor og Lyrica kan vi generelt vise til interaksjoner.no der du kan lese at inntak av disse medikamentene samtidig gir økt risiko for sedasjon og respirasjonsdepresjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.