Kan sinne være en senvirkning av amfetaminmisbruk?

Hei. Eg har blitt sammen med en mann som var amfetaminmisbruker over en periode på 10 år av og på.. Det er no nokre år sidan han rusa seg, ca 9 år. Eg opplever at han fort blir sur/ sint over ting andre ikkje hadde blitt sinte av. Kan dette vere seinvirkning av hans misbruk av amfetamin?

kvinne/jente |
40 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke kjent med at økt aggresjon er en typisk senvirkning av amfetaminbruk etter såpass mange år. Dette er noe som er mer typisk der og da, når rusen har effekt, og i en viss ettertid ved regelmessig bruk.

Når det er sagt så kan vi ikke fullstendig utelukke at det kan være en sammenheng, men det er kanskje mer sannsynlig at dette simpelthen bare er et trekk ved hans personlighet.

Du kan lese mer på våre faktasider om amfetamin.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

I dag, 30.12 stenger vi kl 14.30.

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!