Stoppet med Cosylan, har fått diare og smerter i magen

Hallo

Jeg fikk skrevet ut cosylan pga hoste over flere uker. Startet en onsdag med 25ml tre ganger om dagen og etter 3 dager innser jeg at jeg har tatt overdose «med vilje». Jeg fikk ikke informasjon om hvor mye av begeret som skulle fylles og siden den hjalp hosten fortsatte jeg med samme dose. Tillegg likte jeg rusen jeg fikk fordi jeg sliter med depresjon og angst. Stoppet helt opp etter fire døgn, og nå har jeg fått diare og smerter i magen. Hva kan skje?

kvinne/jente |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Først og fremst vil vi oppfordre deg til å drøfte dette med legen som har skrevet ut medisinen til deg – veiledning rundt bruk og seponering av medisin bør helst tas der, hvor du kan få råd og oppfølging tilpasset deg og din situasjon.

Generelt kan vi likevel si at dersom du kutter ut opioider etter en periode med regelmessig bruk, er det normalt å oppleve ulike typer abstinensplager. Hvilke plager du eventuelt opplever, samt hvor intenst du eventuelt opplever disse, kan variere litt fra person til person. Men magesmerter og løs mage er ikke uvanlig, da slike medisiner typisk vil gi en viss forstoppelse når du bruker dem. Uansett er abstinensplager stort sett overstått relativt raskt, som regel i underkant av en uke etter at eventuelle symptomer oppstår.

Om du likevel opplever plager utover dette, eller i det hele tatt bare er bekymret, anbefaler vi altså at du rådfører med utskrivende lege.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.