Samtidig bruk av flere legemidler. Er dette dødelig?

Oversikt

Onsdag/og natt til torsdag
I går og natt til idag
125 mg sobril
8-10 mg alprazolam
5 mg valium
300 mg lyrica
100 mg sertralin
2 paralgin forte (ikke tatt paralgin forte enda)

Torsdag
75 mg sobril
5/6 mg alprazolam
2 imovane
1 paralgin forte
Og kommer til å ta hvertfall 2 rivotriler idag
Spørsmålet mitt er? Er dette dødelig? Er medisin vant men ikke så mye som jeg har tatt de siste dagene

kvinne/jente |
24 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell, og kan således ikke si noe konkret om hvorvidt denne legemiddelkombinasjonen er dødelig for deg. Vi anbefaler at du tar kontakt med utskrivende lege for å vurdere dette, alternativt ringe Giftinformasjonen (22 59 13 00). Dersom du er bekymret for at dette kan føre til alvorlige og/eller livstruende skader, ring 113.

På et generelt grunnlag kan vi allikevel si at man bør være forsiktig ved samtidig bruk av flere dempende legemidler (som benzodiazepiner og opioider), ettersom dette legger en ekstra belastning på sentralnervesystemet – og i verste fall kan føre til pustestans og død. Risikoen for uønskede hendelser er blant annet avhengig av individuell toleranse for de aktuelle stoffene, i tillegg til eventuelt underliggende sykdom. Risikoen øker også betraktelig ved inntak av alkohol, da dette kan forsterke den dempende effekten ytterligere.

Vi kan altså ikke si med sikkerhet hvor farlig denne kombinasjonen er for deg. Allikevel kan vi informere om at bruk av denne typen legemidler ofte er forbundet med abstinensproblematikk når man slutter å bruke medikamentene. Det kan derfor uansett være lurt å drøfte dette nærmere med en lege, og lage en eventuell nedtrappingsplan.

Dersom du har til hensikt å skade deg selv og/eller ta ditt eget liv som følge av å ta disse legemidlene, håper vi du oppsøker kvalifisert hjelp. Foruten om Giftinformasjonen og 113, kan du ta kontakt med Mental Helse dersom du trenger noen å snakke med.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.