Hvordan gå av Subutex alene?

Gå av subutex alene!!
Hei!
Jeg vil først fortelle at jeg ble avhengig av oxy, fentanyl , sobril og xanor av fastlegen …. I MENGDER i ca 3 års periode!
Klarte å gå av alt, men sprakk etter 1 mnd. ( kjempe lei meg)
Vert i forhold med værdens snilleste mann i 13 år som har støttet i tykt å tynt! Han har aldri ruset seg å er avhold.
Nå har jeg rota meg borti subutex ….. gått bak ryggen på min kjære å nå fant han det ut. Jeg måtte derfor forteller han gjorde det slutt.
Jeg er knust…. Men jeg forstår hans valg. Jeg forstår at han går til grunne av meg å det ønsker jeg ikke at han gjør. Jeg vil han ALT godt for han er seriøst det snilleste mennesket jeg har møtt!
Subutex kjøpt illegalt å brukt i ca 1 år.
Det meste , ca 16 mg i døgnet.
Daglig bruk nå i ca 8 mnd.
Nå er jeg nede på ca 10 mg.
Mannen min orker ikke dette mere. Innleggelser osv.
planen var å gå av dette selv. Uten at han å helsevesen fikk vite noe. Vil IKKE ha det i mine papirer!
Er det mulig å klare dette selv?
Med hjelp av Lyrica å benzo , den værste uken?
Hva har jeg i vente? Jeg tåler de fysiske abstinensene som å vri opp dyna av svette osv. MEN, aner ikke hva det psykiske vil bli?!
Jeg har hele livet slitt med angst. Depresjoner har vert ille de siste 4 åra å nå utredes jeg for adhd.
Har diagnoser som GAD, tilbakevendende depresjon, panikkangst, traumer, personlighetsforstyrrelse ….
Ja, den suppa fra barndom som var helt rævva !!
Jeg er veldig redd for angst….. veldig redd for at jeg i en hel uke vil før på panikkangst! Da klarer jeg det ikke…. Jeg vil ha minst mulig abstinens ( hvem vil ikke det!!!)
jeg er ung ufør! Kjeder meg lett å jeg klarer ikke å holde på venner! Liker å være litt i eget selskap!
Jeg ønsker å bli lei av rus….. subutex holder meg bare frisk nå å jeg håper jeg klarer å slutte,
Men er REDD!!!!
Jeg vil tørre å føle på ting. Jeg liker ikke å føle på alt, men jeg har et ønske inni meg et sted nå…. Har erfart å lært så mye om meg selv det siste året med innleggelse! Vil slutte.
Men tviholder på sobrilen ! Subutex først ….

kvinne/jente |
43 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette skjønner vi er vanskelig, og det er forståelig at du har tanker/bekymringer knyttet til å redusere inntaket av Subutex. Du beskriver en lengre historie med utfordringer knyttet til rusmiddelbruk og psykiske vansker, i tillegg til at du nå står i en vanskelig situasjon mtp. relasjonen til din mann og ditt aktuelle forhold til Subutex. Dette er en sammensatt situasjon, og det finnes nok ingen fasitsvar knyttet til hva du burde gjøre eller hva du kan forvente. Allikevel vil vi i det følgende forsøke å svare på dine spørsmål:

  • Er det mulig å klare dette selv?

Ja. Samtidig vil nok dette for mange oppleves som en svært vanskelig og tidkrevende prosess. Sannsynligheten får å klare å slutte vil nok være høyere dersom det etableres et samarbeid mellom deg og de øvrige instansene i hjelpeapparatet – men det er selvsagt opp til deg hva du ønsker å søke hjelp til.

  • Med hjelp av Lyrica å benzo , den værste uken?

Det er nok mulig å redusere enkelte abstinenssymptomer ved bruk av slike medikamenter, da dette også i enkelte tilfeller anvendes i LAR-behandling. Samtidig er det viktig å være klar over at slik kombinasjonsbruk også øker sjansen for overdosedødsfall, i tillegg til at det øker risikoen for at det utvikles en ny avhengighet for disse stoffene.

  • Hva har jeg i vente? Jeg tåler de fysiske abstinensene som å vri opp dyna av svette osv. MEN, aner ikke hva det psykiske vil bli?!

Dette er det dessverre vanskelig å gi et tydelig svar på, ettersom det er store variasjoner knyttet til hvordan man håndterer/tolererer slike abstinenssymptomer. På et generelt grunnlag kan vi allikevel si at du kan forvente abstinenser som uro, angst og irritabilitet. I hvilken grad du vil kjenne på dette er det vanskelig å si, men ettersom du beskriver en del psykiske vansker knyttet til angst og depresjon, kan det godt tenkes at dette blir en ekstra belastning for deg.

Det er en tøff prosess du står i, og vi håper noen av disse svarene vil hjelpe deg litt på veien. Uansett kan det være lurt å se tilbake på den gangen du klarte å slutte med en rekke rusmidler, og tenke over hva som hjalp deg til å holde ut en hel måned. Dine egne mestringserfaringer er vel så viktige som den informasjonen du får fra andre – i alle fall når det gjelder de psykologiske aspektene ved rusavvenning.

For mer informasjon kan gå inn på vår hjemmeside å lese om «hjelp til å slutte med opioider«.  Du kan også kontakte oss på telefon eller chat dersom du har flere spørsmål.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.