Er det farlig å ta daglig paralgin forte over tid?

Hei,

Jeg har slitt med smerter i flere år og opplever at paraset og Ibux ikke hjelper. Har derfor startet med paralgin forte det siste året i samråd med lege. I starten tok jeg det ganske sjeldent, men de siste månedene har det blitt slik at jeg tar en tablett hver kveld. Dette gjør smertene mindre plagsomme og hjelper meg å sove, noe som igjen gir bedre livskvalitet dagen etterpå. Jeg opplever ingen bivirkninger og er ellers helt frisk på papiret med blant annet normale leververdier. Er det noen fare ved å fortsette slik jeg gjør nå? Både med tanke på kropp og avhengighet? Og hva om jeg skulle bli gravid? Vil slik bruk kunne være skadelig for fosteret?

kvinne/jente |
32 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke er helsepersonell, og at vi derfor kun omtaler legemidler på generelt grunnlag.

Når det gjelder faren ved å fortsett slik du gjør nå vil vi anbefale deg å snakke med din Fastlege, da langtidsbruk av Parlagin forte kan føre til avhengighet.

I følge felleskatalogen skal du rådføre deg med lege før du tar Paralgin forte dersom du er gravid, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Hvis legen din mener det er nødvendig kan Paralgin forte brukes under graviditet. Du bør bruke den lavest mulige dosen som reduserer smerten din, og behandlingen bør være så kort som mulig. Paralgin forte skal ikke brukes mens du ammer, fordi kodein og morfin går over i morsmelken og kan påvirke barnet.

Du bør også være oppmerksom på at Parlagin Forte kan forsterke effekten av alkohol.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.