Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Må jeg være krimininell for å få behandling?

Hvorfor må jeg være krimimell for å få behandling?

I 15 år har jeg brukt hasj i medisinsk øyemed, og jeg har bygd opp karriere samtidig. Tross flerfoldige forsøk i flere land, har det vist seg umulig å få resept. Konklusjonen blir altså at man per definisjon skal være kriminell hvis man bruker cannabis.

Hvorfor er det sånn?

Gitt at det fantes på apotek for noen generasjoner siden, gir det slett ikke mening. Skulle tro det dreide seg om noen slags puritansk religiøs greie, men kristne er jo i mindretall, så det gir heller ikke mening.

Jeg forstår bare ikke at noen mener forbudet gjør ting bedre.

mann/gutt |
36 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi antar at spørsmålet ditt er om du må være kriminell for å få behandling med hasj. Men, vi er ikke kjent med at kriminelle får behandling med hasj. Det eneste legemiddelet som er godkjent i Norge og som inneholder THC (som er ett av mange virkestoff i hasj) er så vidt vi kjenner til Sativex. Dette legemidlet skrives fortrinnsvis ut til MS pasienter.

Så problemet er vel at man blir kriminalisert hvis man bruker hasj/cannabis/marihuana i Norge, ikke at man får behandling hvis man er kriminell.. Årsaken til at det er ulovlig skyldes nok både historie og kultur i Norge. Hvor vidt bruk av hasj, cannabis, marihuana skal være legalt eller illegalt er både regulert av internasjonale konvensjoner og politiske beslutninger. Vi vet at noen politiske partier er for legalisering av hasj. Så hvis du vil være med å påvirke lovreguleringen for fremtiden er det der du kan bidra for å få til endring. Normal Norge er en bruker- og interesseorganisasjon som jobber for evidensbasert regulering av cannabis. De forsøker i gjennom sitt arbeid å påvirke politikere og beslutningstakere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.