Hvordan får jeg min venn på avrusning?

jeg har en polsk venn som er rusavhengig, han bruker amfetamin, piller og hasj på daglig basis. hvordan får jeg han på avrusning?

mann/gutt |
17 år |
agder

  Rusinfo svarer:

For å motta behandling/avrusning er det en forutsetning at vedkommende selv er motivert dette. I så fall kan det være en god start å be vennen din ta kontakt med sin fastlege. Fastlegen har også mulighet til å henvise til videre behandling i spesialisthelsetjenesten om nødvendig. Dersom din venn ikke har fastlege i Norge, eller er usikker på om hen har krav på dette, så kan du lese mer om dette her. Du kan også be hen ta kontakt med oss i RUSinfo for en anonym prat omkring aktuell rusmiddelproblematikk.

Dersom din venn ikke ønsker hjelp knyttet til sin rusatferd, så er det dessverre begrenset hva du får gjort – annet enn å snakke med og forsøke å motivere personen til søke hjelp. På vår hjemmeside har vi laget en oversikt med tips til hvordan å snakke med noen om deres rusbruk.

Videre kan det være greit om du også får snakket ut om dine bekymringer rundt dette, f.eks. med dine foreldre, eldre søsken, helsestasjon for ungdom, ell. På vår hjemmeside har vi også laget en oversikt til deg som er ung og lurer på hvem du kan snakke med om rus.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.