Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvor lenge etter jeg sluttet med hasj før jeg kan bli gravid?

Hei!
Jeg har røyket hasj jevnlig i noen år.
Nå starter et nytt kapittel i livet mitt. Jeg har nettopp giftet meg og kjøpt bolig sammen med en fantastisk mann og jeg kjenner jeg er klar for å legge tiden hvor jeg har røkt hasj bak meg.
Vi ønsker oss etterhvert barn, men jeg er usikker på hvor lenge jeg må vente etter jeg har sluttet å røyke hasj før jeg kan bli gravid?
Kan fosteret få noen skade av at jeg har røyket tidligere?

Håper dere kan hjelpe meg med et svar 🙂

kvinne/jente |
27 år |
vestfold

  Rusinfo svarer:

Gratulerer med et nytt kapittel i livet!

Forskningen er ganske tydelig på at cannabisbruk bør unngås under svangerskapet. Men når det gjelder tiden i forkant av et svangerskap, blir det litt mer uklart. Det er uvisst om dette reduserer fertilitet, og i så fall i hvor stor grad, og hvor lenge. Her er det trolig litt individuelle forskjeller. Det samme gjelder spørsmålet om hvorvidt fosterutviklingen kan påvirkes av cannabisbruk i forkant av graviditeten. Men for å være på den sikre siden, er det trolig lurt å vente med å bli gravid til kroppen har kvittet seg med alle spor av THC.

Når du bruker cannabis regelmessig, og har gjort det en stund, vil det ta litt tid før kroppen kvitter seg med alle spor av THC når du slutter. Litt avhengig av hvor omfattende bruken har vært, kan det være snakk om alt ifra noen uker, og opptil flere måneder. Så for å være på den sikre siden, er det alltids lurt å regne oppover. Etter f.eks. tre måneder uten bruk, bør alle spor av THC være ute av systemet ditt (i de fleste tilfeller). I noen tilfeller kanskje også litt lengre enn som så. Og når alle spor av THC er ute av systemet ditt, tenker vi at (eventuelle) risikomomenter bør være kraftig redusert, sånn med tanke på å skulle bli gravid.

Anbefaler for øvrig også tett oppfølging med jordmor/helsepersonell, om du skulle bli gravid.

Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.