Sniffer heroin og amfetamin, hva kan jeg gjøre for å gjøre skadene i nesa mindre?

Hei! Jeg prøver dette for og se om jeg kan få noen råd.
Jeg har et ganske stort problem med rus, og min metode er snorting(sniffing)
Jeg har gjort dette så si sammenhengende i 2 år,
Mulig nesten 3 år. Da går det i heroin og amfetamin.
Problemet mitt er at jeg tror jeg har fått veldige skader i nesa fordi, jeg får til tider mye smerter i nesa, blødninger, og rennende nese konstant. Jeg kan godt snyte meg også er jeg kanskje bra i maks 5 minutter også begynner det og renne igjen eller at jeg blir supertett.
Jeg trenger råd angående dette, hva kan jeg gjøre for og gjøre skadene mindre? Vil det alltid være sånn? Jeg håper på raskt svar!

kvinne/jente |
30 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Rennende nese, samt etseskader i neseveggen, er vanlige konsekvenser av sniffing – særlig dersom du har sniffet regelmessig en stund.

Rennende nese vil kunne være forbigående, sett at du slutter med å sniffe. Men dersom du har fått etseskader (eller til og med hull i neseveggen), vil dette kunne kreve kirurgisk behandling. I så fall anbefaler vi at du snakker om dette med fastlegen din.

Det beste ville nok være om du prøver å kutte rusbruken totalt – se f.eks. våre guider Hjelp til å slutte med heroin og amfetamin. Men, om du ikke ønsker å kutte ut bruken, men likevel vil begrense skade i nesen, må du nesten vurdere andre inntaksformer. I så fall vil røyking eller oralt inntak generelt være å anbefale fremfor injisering.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.