Jeg er så nysgjerrig på rus?

Hei!
Jeg har aldri prøvd rus før, men jeg bruker snus fast og gjort dette siden jeg var 13 år. Men av og til får jeg så lyst til å prøve rus, nesten som om jeg får abstinenser, bare for å kjenne følelsen av det. Jeg har aldri vært nyskjerrig på rus og alltid sagt ja når jeg har blitt tilbydd det, men det er når jeg sitter hjemme for meg selv at jeg omtrent får en «trang» til å ruse meg, selv om jeg aldri har prøvd det. Hva kan dette komme av?

kvinne/jente |
21 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er helt naturlig å være nysgjerrig på hvordan rus føles – det å være ruspåvirket er jo noe det ofte henvises til i miljøet og kulturen rundt oss (i sanger, filmer, litteratur osv). Når vi hører om et fenomen som vi selv ikke kjenner til eller har følt kan det oppstå et sterkt ønske om å forstå, og det gjør deg nysgjerrig som du sier. Psykologien deler nysgjerrighet grovt i to (SNL):

  • Informasjonssøkende atferd, kognitiv nysgjerrighet: Stimulerer til tilegnelse av ny informasjon og semantisk kunnskap.
  • Sanselig nysgjerrighet: Stimulerer til nye opplevelser ved oppsøkende og utforskende adferd. Dette erfares gjennom lukt, smak, syn, hørsel og taktile stimuli.

 

Om du tenker at du kan få roet din nysgjerrighet ved å tilegne deg mye kunnskap om rus kan du for eksempel begynne å lese deg opp på fakta om de forskjellige rusmidlene.

Dersom du tenker at din nysgjerrighet først og fremst er sanselig, og du bestemmer deg for å prøve rusmidler en dag vil vi på det sterkeste anbefale deg å være forsiktig. Les deg opp på risikoer, planlegg godt og ta forholdsregler.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.