Alprazolam omregnet til promille

Kan nog noen vise meg formelen for innhold av xanor omregnet til alokohol ekvivalenter?
Jeg tok 3 1mg xanor kl.21 på kvelden.
Ca ett døgn senere ble jeg stoppet av politiet. Det ble tatt blodprøver. Disse viste at innhold av xanor omregnet til alokohol tilsvarte 12,4 promille. Altså 3-4 ganger dødelig alkoholpromille. Er det mulig?

mann/gutt |
60 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Når man skal sammenlikne påvirkningsgrad av alprazolam med påvirkningsgrad av alkohol så gjør man det ved å ta utgangspunkt i mengde alprazolam i blod og konverterer det til hva det vil tilsvare i promille. Vi har dessverre ikke selve formelen, men vi vet at hvis du tar 1 mg alprazolam, så tar det 20-50 timer før nivået er under 0,010 µM fullblod som tilsvarer 0,2 i promille.

Hvis du har tatt 31 mg kan du nok ikke utelukke at svarene du har fått stemmer. Hvis du ønsker mer informasjon om prøveresultatet ditt kan du kanskje kontakte Seksjon for rettstoksikologisk fortolkning på telefon 23 01 30 10, mulig de kan gi deg noen svar.

Kilder:

Fakta om rusmiddelgrenser i trafikken

Hvor lenge etter inntak er stoffene i kroppen?

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.