Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Avhengig av tramadol

hei. jeg er tidligere avhengig av paracet og alkohol.. har fortsatt avhengigheten med alkohol.. drikker heldighvis mindre nå fordi jeg har startet med tramadol.. jeg er blitt avhengig av det og klarer ikke å slutte å bruke det.. har brukt det over flere år nå og det hjelper med innså istad at jeg er avhengig da jeg fikk abstinenser.. hva gjør jeg..? fastlegen min er en dårlig fastlege jeg vill bytte så vill ikke ta dette med hn igjen.. jeg har en del fysiske og psykiske sykdommer og har familie som er avhengig.. kan jeg ha arvet det? jeg vet jeg bør slutte men klarer det ikke alene og er redd for psyk osv pga tidligere når jeg har prøvd å slutte..

kvinne/jente |
18 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Du har tatt et stort og viktig skritt ved å innse at du er avhengig, da har du kommet til et punkt der du er ærlig med deg selv. Om avhengigheten din er arvelig betinget eller ikke er vanskelig for oss å svare på, vi vet at arv kan ha noe å si, men det betyr ikke at du ikke kan gjøre noe med det.

Hvis du ønsker å snakke med noen om dette og eventuelt oppsøke hjelp for avhengigheten din bør du ta kontakt med helsesykepleier (helsestasjon for ungdom/skolehelsetjeneste), en lege eller ruskonsulent hos NAV. Hvis du ikke vil snakke med din lege kan du bytte fastlege eller ta kontakt med en lege i privat helsetjeneste. du kan også kontakte oss på telefon eller chat dersom du ønsker å kort drøfte din situasjon.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.