Hva skjer om en hund får i seg OxyContin?

Hei jeg lurer på et lite spørsmål jeg sliter litt med og finne sant. Jeg bruker oxycontin daglig, men de er gjemt bort fra familiedyr, (og evt andre dyr) Men en kompis har en liten hund som fikk tramadol pga en prolaps i bakbeina, dette er snakk om den lille hunderasen som sliter med og puste fra før av. Så jeg lurer på om dette er lurt? Eieren syntes det hørtes sinnsykt ut, men ble bereoliget av veterinær om at det fungerer anderledes på hunder enn mennesker. Jeg ville jo aldri latt det skje, men hva skulle jeg forventet om hunden min fikk i seg en oxycontin? Er de værre eller er det sammenligner mellom dem? Ville aldri gitt dette til hunden uansett. Men har hørt menneskemedesiner kan gis som erstatter som f.eks lavt stoffskifte.

mann/gutt |
39 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Akkurat hva som kan skje dersom en hund får i seg OxyContin, er vanskelig å forutse. Dette vil en veterinær kunne gi et bedre svar på. Generelt skal ikke smertestillende medikamenter som er laget for mennesker gis til dyr, blant annet fordi et slikt medikament vil være for sterkt for en hund. Noe som kan føre til forgiftning og kraftige bivirkninger. Hvis en hund har vondt, bør veterinær kontaktes, dersom det er behov, kan det bli skrevet ut smertestillende medisin ment for hunder.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.