Førerkort ved bruk av Sobril, Imovane og Paraglgin Forte?

Hei igjen.
Jeg fikk ett svar fra dere, men lurer på noe mer. Hvis jeg natten før har tatt en imovane. Når jeg står opp tar jeg 2 paralgin og senere på dagen tar jeg inntil 30 mg Sobril. Alt på resept. Når kan jeg kjøre bil igjen? Skal det gå 24 timer? 8 timer? 12 timer? På ett eller annet tidspunkt må jeg jo kunne kjøre igjen? Å når skal jeg telle timene ifra? Fra Sobrilen jeg tar senere på dagen eller fra imovanen jeg tok natren til dagen det gjelder? Jeg leser på disse linkene, men dette er fremdeles uklart for meg når det gjelder bruk av 3 legemidler innenfor b preparat.

mann/gutt |
52 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Helsekravene til førerkort kan være vanskelig å forstå, og derfor anbefaler vi de aller fleste å snakke med foreskrivende lege om hvor vidt bruk av medisiner har betydning for førerkortet. Slik vi forstår Helsekravene til førerkort  møter du ikke kravene hvis du bruker tre medikamenter som er opplistet i § 36. Bruker du Sobril, Imovane og Paralgin Forte i løpet av ett døgn kan du ikke kjøre bil.

Legen din er den som har best kunnskap om deg og din helsetilstand. Det er også legen som utsteder helseattest ihht helsekrav til førerkort, så vi anbefaler deg å snakke med legen din om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.