Vil blodprøven slå ut på THC, og kan jeg miste lappen?

Hei! Jeg har røyket jevnlig de siste 4årene. Valgte for 3-4uker siden at jeg skulle slutte, så jeg begynte og trappe betydelig ned. Og hadde noen dager innimellom hvor jeg ikke røyket. Men jeg røyket mandag 6/12 rundt halv 12-12 på kvelden. Gikk og la meg etter det, fikk 8 tiner søvn og startet dagen min. Jeg valgte og kjøre bil inn til [anonymisert] rundt 21.00 da tirsdag 7/12. jeg ble stoppet på vei hjem, da ca halv 10 på kvelden. Jeg tok spyttprøve og den slo ut på cannabis. Jeg måtte da bli med og ta blodprøve rundt kl 22. men jeg var helt edru når jeg kjørte og hele dagen. Jeg røyket ingenting tirsdag 7/12 altså dagen jeg ble stoppet, og var helt edru. Men jeg er redd for hva blodprøven sier og ender med og miste lappen. Men jeg var ikke rusa i det hele tatt. Hva tenker dere?
Jeg har en kompis som røyket på morgen en eller annen dag for noen år tilbake. Hab ble stoppet senere på kvelden da rundt 21 tiden. Han måtte ta blodprøve osv, men han fikk lappen tilbake etter resultater fra blodprøven. Selvom han hadde røyket tidligere samme dag. Jeg har mellom 21-24 timer uten røyk før jeg tok blodprøve. Vil den slå ut, eller får jeg lappen tilbake?

mann/gutt |
26 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Selv om det ikke er veldig vanlig, er det altså i prinsippet fullt mulig å teste positivt på THC i en spyttprøve selv om det har gått mer enn et døgn siden du røkte. Mulig påvisningstid for THC er forholdsvis lik for blod- og spyttprøver, så sånn sett er det fullt mulig at også blodprøven vil vise bruk av THC. Men om vi skulle komme med en gjetning, vil vi tro at en eventuell påvist mengde vil være ganske lav, tatt i betraktning at det hadde gått en stund siden sist du røkte. Riktignok kan det hende at påvisningstiden er litt lengre enn normalen i ditt tilfelle, ettersom du inntil nylig har røkt jevnlig (selv om du i det siste har redusert forbruket).

Så her kan vi egentlig bare gjette, og du vil nok ikke få et helt klart svar før analysen av blodprøven er klar. Om du har flere spørsmål når den tiden kommer, er du selvsagt velkommen til å kontakte oss for en prat.

I mellomtiden kan vi tipse om vår artikkel om mulige straffereaksjoner ved ruspåvirket kjøring.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.