Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Sliter med at jeg drikker for fort og for mye

Jeg sliter med at jeg drikker for fort og for mye alkohol. Dette skjer i alt fra rolige stunder på middagsbesøk hos venner eller sammen med familien. Jeg er spesielt glad i øl og rødvin, så det går for det meste i det. Det er stort sett slik at når jeg er på min tredje 0,5 øl, så er de andre rundt meg fortsatt på sin første. Dette resulterer i at jeg ofte bli svært full og jeg sliter med at kvelden ender i blackout. Husker sjeldent siste del av kvelden og hvordan jeg evt. kom meg hjem. Jeg skulle gjerne snakket med noen profesjonelle om hvordan jeg kan endre alkoholinntaket mitt og få orden på de fine stundene jeg skal ha med venner og familie.

mann/gutt |
32 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Så fint at du tar kontakt med oss, da er du i gang med å gjøre noe for å endre ditt drikkemønster.

Det er nok ganske mange som kan kjenne seg igjen i beskrivelsen din, det er veldig vanlig å fortsette å drikke når promillen først har «satt seg». Det enkleste du kan gjøre for å endre dette er å bestemme deg på forhånd for hvor mye du skal drikke og være streng med deg selv gjennom kvelden. Altså ikke drikke utfra hvordan du føler deg (alkohol kan ofte få en til å føle seg i kjempeform) men å drikke utfra hvor mange enheter du har bestemt deg for å drikke på forhånd. Vi er klar over at dette kan se enkelt ut i teori, men at det kan være vanskelig å gjennomføre i praksis. Du skriver at du ønsker å snakke med noen profesjonelle og vi tenker at det absolutt kan være til god hjelp. Samtidig gjør vi deg oppmerksom på at helsepersonell har meldeplikt dersom de vurderer at ditt alkoholinntak påvirker din helse i en slik grad at det går utover trafikksikkerhet.

Dersom du ønsker hjelp fra det offentlige kan legen din henvise deg til egnet tilbud. Familievernkontor kan også være aktuelt om du og din familie trenger å snakke med terapeut om situasjonen. Hvis du ikke vil involvere offentlige tilbud er det dessverre ikke så mange alternativer utover organisasjoner som Anonyme Alkoholikere og Norske Lenker.

Leg gjerne våre drikkevettregler for tips, og kontakt oss på chat eller telefon dersom du ønsker å snakke nærmere om din situasjon.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.