Overdose er et mere humant alternativ enn eks. bli pasient i psykiatrien

Paracet er ikke et rusmiddel, men likevel mere giftig enn mange andre «rusmidler».
Om noen ønsker å ta livet sitt ed bruk av Paracet, hvor lang tid vil det gå før man dør? Jeg spør pga at dette er et mere humant alternativ enn eks. bli pasient i psykiatrien.der legges det opp til en langsom død, og pasienten føler nærmest press til å utføre handlingen.Hvorfor psykiatiren har så stor forakt for pasienter vet ikke jeg. Men det er altfor mange som tar lviet av seg.Og det virker likegyldig eks i fht trafikkulykkr og drukning. så folk med psykiske lidelser vil aldri få noen hjelp. Da velger man heler å dø. Trist, men sant.

kvinne/jente |
60 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

For å svare på spørsmålet ditt først så tar det ganske lang tid før man eventuelt før av en overdose på Paracet. De første tegnene på forgiftning kommer ikke før etter 1-1,5 døgn og det kan ta 3-4 døgn før det blir en akutt livstruende tilstand. Det er altså en lang, fysisk og ofte svært smertefull prosess.

Vi er i utgangspunktet ikke enige i at psykiatrisk behandling er å legge opp til en langsom død, da målet selvfølgelig er å hjelpe personen som er i behandling. Likevel er det jo helt riktig som du sier at alle ikke opplever god hjelp, og at altfor mange tar livet av seg. Vi håper ikke det stemmer at pasienter opplever press om å ta sitt eget liv.

Dersom du selv har opplevd dårlig behandling, eller kjenner noen som har det, vil vi oppfordre deg til å klage. Du kan klage til fylkeslegen, eller ta kontakt med Pasient- og brukerombudet.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.