Jeg klarer ikke slutte å drikke

Hei,jeg er ei jente på 19 år som ikke klarer å slutte å drikke.
Jeg har angst så hjelper meg for angsten å drikke,men har blitt så mye nå at jeg ikke tørr å være med folk uten at jeg kjenner de godt nok edru.
Jeg får så fylleangst at jeg må drikke den vekk,burde jeg få hjelp til dette?

kvinne/jente |
19 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Du skriver at du føler på angst og at alkohol hjelper i forhold til dette, samtidig opplever du fylleangst. Hvorvidt dette er noe du bør få hjelp til eller ikke, er vanskelig å gi et fasit svar på – men det vi kan si er at alkohol sjeldent er en god løsning på angst. Alkohol kan på kort sikt virke positivt på enkelte symptomer ved angst – men på lengre sikt kan alkohol derimot opprettholde eller forsterke den. Dersom du drikker alkohol for å døyve angst, kan du fort havne i et dårlig mønster.

Kanskje kan et første steg være å oppsøke hjelp i forhold til angst, ofte kan dette være sammensatt av flere ting og det finnes god hjelp å få dersom man ønsker det. På HelseNorge finner du en god oversikt over ulike hjelpetilbud.

Dersom du ønsker en mer utfyllende prat om dette, er du velkommen til å ringe oss på vår anonyme telefontjeneste. Se gjerne også vår artikkel Hjelp til å slutte med alkohol.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.