Slår Aduvanz ut som amfetamin på rustest?

Slår ADHD medisinen Aduvanz ut som amfetamin på rustest?

Kan en urinprøve vise positivt på MDMA selv om man ikke har tatt det, men bruker Aduvanz?

Hvor lang tid tar det å få svar på urinprøve som sendes inn til analyse på OUS?

kvinne/jente |
41 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dine spørsmål i kursiv.

Slår ADHD medisinen Aduvanz ut som amfetamin på rustest?

Ja, det kan slå ut, i og med at det er en form for amfetamin (lisdeksamfetamin). Skal man være sikker på hvilken type amfetamin som er inntatt (medisinsk eller gateamfetamin), kan laboratoriet gjøre det som kalles en kiral analyse av amfetamin. Mer informasjon om dette finner du her.

Kan en urinprøve vise positivt på MDMA selv om man ikke har tatt det, men bruker Aduvanz?

Ja, det kan skje. Les her for eksempel. Men i et slikt tilfelle vil testen bare slå ut positivt. Den sier ikke om det er MDMA eller Aduvanz, fordi den slår ut på begge deler. Det er da enkelt for laben å gjøre en spesifikk analyse , som skiller mellom MDMA og amfetamin.

Hvor lang tid tar det å få svar på urinprøve som sendes inn til analyse på OUS?

Vanligvis kort tid, noen dager, noen ganger en uke eller to. Det kommer an på arbeidsmengde for laben og litt ut fra hvor mye annen testing som foregår (f.eks. i perioder med mye korona).

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen