Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvor mye anses som et høyt forbruk av cannabis som kan lede til langvarige bivirkninger?

Hvor mye anses som et høyt forbruk av cannabis som kan lede til langvarige bivirkninger

mann/gutt |
19 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvor mye cannabis som anses som høyt forbruk varierer. Et høyt forbruk kan være store doser eller sterk cannabis inntatt på relativt kort tid. Dette kan føre til problemer som kanskje føles mer akutte, men som likevel fører til langvarige bivirkninger. Vi snakker f.eks med en del mennesker som har inntatt cannabis kun én eller få ganger, og som sier at de har vanskeligheter med å føle seg som seg selv flere måneder senere.

En viktig ting i dette spørsmålet er mengden innhold av THC og CBD i den cannabisen som brukes. Høyt innhold av THC gir større sjanse for både kortvarige og langvarige bivirkninger. Det er også viktig å vite at unge mennesker har større sjanser for avhengighet, fysiske og psykiske bivirkninger, og at de har lettere for å få svekkelse i kognitive funksjoner som hukommelse, konsentrasjonsevne og evne til å lære enn de som er eldre. På HelseNorge sine sider kan du lese følgende:

Verdens helseorganisasjon (WHO) mener at svekkede kognitive evner som skyldes cannabisbruk antagelig kan reverseres hos voksne brukere, men det er mer usikkert om dette skjer hos unge mennesker der hjernen fortsatt er under utvikling og hvis de inntar cannabis ofte. WHO advarer derfor spesielt mot bruk av cannabis for personer under 25 år.

Man kan nok si det slik at bruker man cannabis flere ganger i uken, så gir det økt sjanse for problemer. F.eks sjansen for å oppleve at hukommelsen blir dårligere ser ut til å øke hvis man bruker cannabis mer enn én gang i uken. Men igjen så er det mulig å få problemer med betydelig sjeldnere bruk enn dette, og det har altså også en del å gjøre med innholdet av THC og CBD.

Du kan lese mer om cannabis i de vedlagte artiklene.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.