Kan C vitamin gi utslag for forskjellige rusmidler?

Hei! Jeg er lege ved TSB avdelingen. Jeg lurer på om stor forbruk av appelsin juice (både fersk og boks) og vitamin c kan skjule utslag på urinprøver for forskjellige rusmidler?

Takk for hjelpen! 🙂

kvinne/jente |
24 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Det er litt vanskelig å forstå spørsmålet ditt om hvor vidt C vitaminer gir utslag for ulike rusmidler. Hvis man inntar store mengder C vitaminer og de leter etter mengden C vitamin i urinen, vil den vise høyt innhold av C vitamin.

Et høyt inntak av C vitaminer vil kunne gjøre urinen surere, og kan medføre at rusmidler blir vanskeligere å påvise. Men, akkurat som svært fortynnede urinprøver (grunnet stort væskeinntak før avleggelse av prøven blir avgitt) vil ny prøve være nødvendig. Hvis det oppdages at prøven ble manipulert med vilje vil noen behandlere også anse den som positiv.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.