Vil slutte med cannabis, men 80% av vennene mine driver med det

Bro, vil slutte med cannabis, men 80% av vennene mine driver med det, så det blir litt vanskelig å stoppe. Hva gjør jeg?

mann/gutt |
viken

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at det er vanskelig å stoppe – særlig når såpass mange rundt deg bruker det.

Sånn sett må du kanskje holde deg unna de vennene som bruker – i hvert fall en stund. Dette føles kanskje veldig vanskelig – men så lenge det er nødvendig for at du skal nå målet ditt, er det jo likevel helt rimelig. Det er tross alt ditt liv. Du kan jo vurdere om du vil fortelle disse vennene at du har lyst til å slutte, og at du derfor må holde deg unna en stund – om de er gode venner, vil de jo sannsynligvis ha god forståelse, og støtte deg i valget ditt. Og etter hvert kan du jo vurdere om du føler deg sterk nok til å være sammen med disse vennene igjen, uten å røyke selv.

I mellomtiden bør du nok heller være sammen med personer som ikke røyker. Du må gjerne prøve å fylle tiden og tankene med andre ting, hva som helst som engasjerer deg, og som kan bidra med å skifte fokuset ditt så lenge det er nødvendig. Dette vil ganske sikkert føles litt anstrengt i begynnelsen, men poenget er å gjøre det lenge nok til å bryte opp i rutinen din, og etablere en «ny normal».

Om du røyker regelmessig, og plutselig slutter, er det vanlig å oppleve en periode som kan føles litt tung, både fysisk og psykisk. Dette må du bare være forberedt på – men stålsett deg, hold ut – det vil gå over, jo lengre tid som går uten at du røyker.

Og: om du likevel skulle oppleve at det blir vanskelig å slutte på egenhånd, så finnes det god hjelp å få. I vår artikkel Hjelp til å slutte med cannabis kan du lese mer om hva du kan gjøre på egenhånd, og eventuelt hvem du kan kontakte for hjelp.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.