Jeg hadde røyket hasj og ble stoppet av politiet

Hei, jeg hadde røyker hasj igår, og idag ble e stoppet av politiet, eneste test de tokk var spytt test og det viste spor, så de tokk med mej til lege vakta for å ta blodprøve og bli undersøkt av legen, legen sa jeg ikke såg påvirket ut, men jeg vet blodprøven kommer til å komme positiv siden jeg hadde røyker i noen dager , hvilken straff kan jeg få, og kan jeg miste jobben min siden jeg jobber innen helse, kommer politiet til å ta fra meg jobben

kvinne/jente |
22 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Du sier ikke noe om omstendighetene, bakgrunnen for testen, eller hva som skjedde. Det kan høres mest ut som en trafikkontroll e.l.

Hvis du ble stoppet i trafikken, vil du få en straff for brudd på Vegtrafikkloven. Hvor streng den bli kommer an på mengden stoff i blodet (akkurat som med alkohol). Du kan lese om hvordan de regner om THC-innhol til «promille» her.

Det er ingen automatikk i at du mister jobben på grunn av dette. Men hvis du feks. er avhengig av bil i jobben, kan det jo bli vanskelig hvis du mister lappen en periode. Utover dette er det ingen grunn til at din arbeidsgiver skal få vite noe (så framt det ikke foregikk i arbeidstiden).

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.