Min mann sier han av og til bruker efedrin

Min mann sier han av og til bruker efedrin for å greie å jobbe og holde seg fokuser. Dette er jeg meget skeptisk til og ulovlig også tenker jeg? Han har importert til seg selv fra utlandet. Jeg har sagt han må slutte med dette med en gang. Han hadde kraftig hodepine idag, men nekter for at det har sammenheng.
Hva synes dere?

kvinne/jente |
51 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Efedrin er klassifisert som et reseptpliktig legemiddel. I Norge er det som privatperson forbudt å importere legemidler fra utlandet via post. Efedrin er riktignok ikke klassifisert som narkotika.

Dersom mannen din har vansker med å prestere og fokusere på jobb, er dette noe han helst bør drøfte med sin fastlege – sammen kan de forsøke å finne en måte å håndtere dette på, tilpasset han og hans behov, hvor han kan få kvalifisert oppfølging.

Men – om han selv ikke er villig til å gjøre dette, og/eller han ikke har noe ønske om å kutte ut Efedrin, kan det kanskje bli vanskelig for deg å overbevise ham om noe annet. I så fall er nok dette noe dere må snakke mer om sammen, og prøve å finne ut av – hvor det kanskje ikke er om å gjøre at du overbeviser ham om at han har et problem, men snarere legger vekt på dine grenser og behov, og på hvordan dette er problematisk for deg å leve med. Forhåpentligvis kan dere komme til noen form for enighet.

Se gjerne våre nettsider for pårørende for videre lesning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.