Hvordan kan dere i avisen be folk melde fra/tyste på rusbruk?

Hvordan kan dere i avisen be folk melde fra/tyste på rusbruk?
Som tidligere benzobruker, som søkte hjelp, ble fratatt lappen, mistet jobben, krav om urinprøver i 5 år for å beholde den. Jeg har såpass komplekser at jeg aldri vil få førerkortet tilbake, selv om jeg ikke har kjørt ruset.

I tillegg blir jeg nektet alt av B-preparater.
Skadet halebeinet, å kunne ikke reise meg eller gå på flere mnd.
Jeg fikk Paracet. Med min historie, med ulovlig bruk av ett preparat, får man ikke mer enn det.

Dette har gjort at jeg nå satser mot å bli uføre, å flytte til et land der jeg vil få medisiner jeg trenger, om jeg trenger det.
Går ikke det må jeg nok handle illegalt, og bygge meg en lager av medisiner jeg KAN få bruk for i fremtiden.

Jeg skulle ALDRI søkt hjelp for «rusproblemer»(brukte samme dose hver dag) hos norsk helsevesen.
Det har ødelagt alt for meg.

mann/gutt |
32 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Ut i fra det du forteller forstår vi at du opplever å ha blitt møtt av hjelpeapparatet på en lite tilfredsstillende måte da du har fortalt om dine problemer med medikamentbruk og søkt om hjelp. Dette har ført til flere dårlige opplevelser og vonde erfaringer for deg, og du er nå i en situasjon der du ikke stoler på at du i fremtiden vil få den hjelpen du trenger i det norske helsevesenet.

Vi forstår at dette er en vanskelig og uholdbar situasjon for deg. Vi skjønner også at du mangler tillit til at du vil få god hjelp, men vi vil likevel anbefale deg å snakke med lege på nytt. Selv om du opplever at «din historie», som du sier, gjør at du blir behandlet på en spesiell måte når du ber om hjelp. Det er ikke slik at du skal være nødt til å føle deg dømt for resten av livet på grunn av ting som har skjedd tidligere eller problemer du har hatt i fortiden. Vi vet ikke om dette er noe du tigligere har benyttet deg av, men om du vil så kan du bytte fastlege på Helsenorge sine sider.

Innledningsvis stiller du et spørsmål om hvordan kan dere i avisen be folk melde fra/tyste på rusbruk?

Vi antar at du med dette spørsmålet referer til en nettavissak der vår leder har kommet med råd til ungdom i forbindelse med to tragiske dødsfall knyttet til det media referer til som rusmiddelbruk. Hans anliggende i den forferdelig triste saken er å fortelle at det finnes muligheter for at både den som har det tungt, og den som ønsker å hjelpe, ikke trenger å være alene i det som skjer. For mange unge mennesker er det veldig vanskelig å vite hvordan de skal hjelpe andre eller selv få hjelp, men det kan de gjøre ved å involvere noen som faktisk har mulighet til å hjelpe til. Det poengteres i saken at det er forskjell på å «tyste» og å be om hjelp.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.